Slett en tom grav fra gravarkivet
Slik sletter du en grav permanent
I Gravarkivet har du mulighet til å slette enkeltgraver permanent fra systemet dersom de er opprettet feil eller ikke lenger skal eksistere.
Fremgangsmåte
- Klikk på Gravplass i den øverste hovedmenyen.
- Velg ikonet for Gravarkiv i menyen til venstre.
- Velg riktig gravplass fra mappelisten.
- Naviger deg frem til ønsket felt og rekke.
- Marker graven du ønsker å slette i listen.
- Klikk på Funksjoner i toppmenyen.
- Velg Slett fra nedtrekksmenyen.

- Du får nå opp et kontrollspørsmål: "Ønsker du å slette valgte grav?". Klikk Ja for å bekrefte.

⚠️ Viktig forutsetning for sletting:
En grav kan ikke slettes dersom den er i bruk eller har historikk. Det kan verken ligge aktive personer i graven eller historiske personer knyttet til den.
Får du feilmelding ved sletting?
Da må du først enten:
- Flytte personen(e) til en annen grav, eller
- Frigi graven og slette personen(e) fra historikken.
Oppdatert på: 29/07/2026
Tusen takk!