Frigi grav
Slik frigir du en grav
Når et feste opphører eller en grav skal slettes/gjenbrukes, frigir du graven i Gravarkivet. Graven blir da lagt til i historikken.
1. Fremgangsmåte for å frigi grav
- Klikk på Gravplass i hovedmenyen.
- Velg ikonet for Gravarkiv i menyen til venstre.
- Velg ønsket gravplass.
- Naviger deg frem til riktig felt og rekke.
- Marker graven (eller personen i graven) som skal frigis.
- Klikk på knappen Frigi i toppmenyen.

Når dialogboksen Frigi grav åpnes:
- Velg om graven skal gjenbrukes eller ikke benyttes mer.
- Velg eller skriv inn Årsak til sletting.
- Klikk på knappen Frigi for å bekrefte.

2. Hva skjer etter at graven er frigitt?
- Kalendersymbol: Graven får et kalendersymbol i oversikten som viser at det ligger en historisk grav lagret.
- Fanen Historikk: Marker graven og velg fanen Historikk nederst på skjermen.
- Se historikk: Her vil du se tidligere gravlagte personer samt registrert årsak til at graven ble frigitt.

3. Nyttige valg i historikken
Ved å velge fanen Historikk og markere/høyreklikke på linjen med den frigitte gravlagte har du følgende valg:
- Slett gravlagt permanent (Feilregistrering): Dersom frigivingen var en feilregistrering som skal fjenes helt, klikker du på knappen Slett gravlagt.
- Tilbakefør fra historikk (Angre): Høyreklikk på personen og velg Tilbakefør fra historikk. Graven føres da tilbake til aktivt arkiv som om den aldri var frigitt.
- Vis Gravkort: Høyreklikk på personen og velg Gravkort for å se det tidligere gravkortet til den historiske innføringen.

Oppdatert på: 29/07/2026
Tusen takk!